Preskoči na sadržaj

Izvještaji

Izvještaji#

Odabir#

U aplikaciji WebZNR izvještaji imaju posebnu stavku u glavnom meniju aplikacije.

Klikom na stavku: "Izvještaji" otvara se padajući izbornik sa najčešće korištenim predlošcima.

Ono što treba znati prije korištenja izvještaja u aplikaciji WebZNR je da oni nisu kreirani na način da imate određeni broj predložaka koji vam daju određeni set podataka iz vaše evidencije. Naprotiv, sustav izvještavanja aplikacije je napravljen na način da korištenjem grupiranja i filtriranja pojedinih podataka sami radite izvještaje sa podacima koji vam trebaju. Na ovaj način smo korisnicima aplikacija omogućili izradu velikog broja specifičnih izvještaja, a ne samo određeni set izvještaja sa točno definiranim podacima.

U meniju se nalaze najčešće korišteni izvještaji:

 • Adresar - prikazuje adresar unešenih radnika u evidenciji
 • Radnici - popis uvjerenja
 • Radnici - zaštitna sredstva
 • Radnici - zaštitna sredstva - potpis
 • Radnici - popis nedostajućih uvjerenja ili zaštitnih sredstava po radnom mjestu
 • Radnici - popis privremenih radnih mjesta
 • Radnici - popis prema spolu
 • Radna mjesta - popis
 • Radna mjesta - popis po organizacijskim jedinicama
 • EK - radnici
 • EK - radna mjesta i objekti
 • Radna oprema i objekti ispitivanja - popis pregleda
 • Popis radne opreme i objekata ispitivanja
 • Planiranje pregleda
 • Popis vatrogasnih aparata
 • Matična knjiga osposobljavanja
 • Popis ozljeda na radu
 • Word predložak
 • Rezultati testova i upitnika radnika

Filtriranje#

Najčešća korištena opcija u izvještajima je filtriranje podataka iz evidencija.

Aplikacija kroz svoje sučelje nudi vam mogućnost filtrirati podatke iz evidencije na način da iz padajućeg izbornika odaberete vrijednosti po kojima želite filtrirati podatke.

Uz padajuće izbornike aplikacija će vam omogućiti da klikom na kućice za oznake odaberete dodatne opcije filtriranja npr klikom na kućicu: "Prikaži bivše radnike" u izvještaju će se pokazati i podaci koji su vezani uz bivše radnike itd.

Grupiranje podataka#

Podatke koje ste filtriranjem dobili u svojim izvještajima možete još grupirati prema parametrima koji se nalaze u vašoj evidenciji.

Prilikom odabira filtriranja određenog izvještaja imate dodatna dva padajuća izbornika: "Prva grupa" i "Druga grupa". U ovim padajućim izbornicima odabirete parametre iz vaše evidencije prema kojima će se u izvještaju grupirati podaci.

Na ovaj način postižete da podaci iz izvještaja su grupirani po parametrima koji vas u tom trenutku interesiraju i potrebni su vam kako bi podaci u izvještaju bili što pregledniji.

Spremanje predložaka#

Postojeći korisnici aplikacije WebZNR često u svakodnevnom radu koriste određeni broj izvještaja češće nego druge. Tu se obično radi o dnevnim, tjednim i mjesečnim izvještajima i sl.

Stoga smo u aplikaciji uveli mogućnost spremanja predloška izvještaja kako bi izrada istog bilo još praktičnija i brža.

Kada otvorite bilo koji od izvještaja iz padajućeg izbornika: "Izvještaji" u desnom stupcu ćete vidjeti prozor: "Spremljeni izvještaji" koji, ukoliko aplikaciju niste prije koristili, će biti prazan.

Predložak izvještaja spremate tako da nakon što u glavnom prozoru odaberete sva grupiranja i filtracije koje su vam potrebne, a zatim u prozoru: "Spremljeni filteri" upišete naziv predloška u prozoru za upis: "Naziv" i kliknete na link: "Spremi".

Predložak pozivate tako da otvorite izvještaj i kliknete na ime predloška koje ste sami odabrali. Aplikacija će vam automatski popuniti sva polja, a na vama je da eventualno dodatno prilagodite izvještaj (najčešće datum od do) i kliknete na link: "Prikaži".

Predložak možete jednostavno izbrisati tako da kliknete na znak: "X" koji se nalazi sa desne strane imena predloška u koloni: "Briši".

Ispis izvještaja#

Jednom kada ste dobili željeni izvještaj filtriranjem i grupiranjem podataka isti možete spremiti i/ili ispisati.

Na stranicu snimanja / ispisa izvještaja idete tako da nakon filtriranja i grupiranja podataka kliknete link: "Prikaži":

Na stranici koja će se prikazati imate mogućnost navigacije kroz izvještaj i pregled dobivenih podataka.

U zaglavlju izvještaja nude vam se opcije ispisa cijelog izvještaja, ispisa samo trenutne stranice na kojoj se nalazite odnosno spremanja u obliku datoteke na vaš uređaj.

Izvještaj možete spremiti u slijedeće oblike datoteka:

PDF, XLS, XLSX, RTF, MHT, HTML, Tekst, CSV, Slika

NAPOMENA: za izvoz u svaku od navedenih datoteka imate opciju dodatne prilagodbe vrijednosti i način izvoza vaših podataka. Na dodatne opcije odlazite klikom na ikonu zupčanika koja se nalazi u gornjem desnom kutu prozora.

Također u zaglavlju se nalazi tražilica koja će vam pomoći da lako pronađete podatke koji vas zanimaju pogotovo u većim izvještajima sa velikim brojem podataka.

Napomena#

Ukoliko želite dodatno uređivati podatke iz izvještaja u Excelu kliknite na link: "Izvezi u xlsx". U ovom Excel dokumentu dobit ćete detaljan izvještaj sa više podataka nego možete filtrirati kroz aplikaciju.